Dr. Projects  
Diensten
Programma- en Projectmanagement  
Contractmanagement  
Project Management Office  
Crisis- en Interim management  
Verandermanagement  
 
Training en Coachen  
Project Advies  
Mediation  
Branches  
Projecten  
Trends  
Downloads  
Nieuws  
Contact  


   

 

Diensten - Mediation

Wanneer partijen voor langere tijd aan elkaar verbonden zijn, kan een conflict tot enorme gevolgen leiden. Wanneer een conflict aanhoudt kan mediation als proces en techniek een oplossing bieden.

Mediation is een techniek en proces waarbij partijen die een conflict hebben onder begeleiding van een procesbegeleider, een mediator, samen naar een geaccepteerde oplossing te komen

  • De mediator neemt een onafhankelijk positie in en kiest geen partij! In verschillende fases en stappen worden afspraken gemaakt over het proces, het conflict wordt in kaart en naar essentie (terug)gebracht en alternatieven voor oplossingen worden gerangschikt. Bij dit proces worden diverse belangen, knelpunten, alternatieven en emotionele aspecten behandeld en afgewogen.

Dr. Projects heeft al verschillende opdrachten vervuld daar waar conflicten zich voordeden.
Voor mediation is onafhankelijkheid een “must”. Bij een mediation opdracht zijn de partijen naar gelijke delen betalend opdrachtgever.

Indien een van de partijen moet worden vertegenwoordigd om mee te helpen het conflict op te lossen, zijn mediation technieken eveneens goed te gebruiken. Hoewel de oplossing in zulke gevallen anders dan bij een mediationproces tussen partijen tot stand komt, kan een “buitenstaander” vaak hobbelige banen effenen.

Wij hebben geholpen bij het oplossen van conflicten rond contracten, leveranties en opleveringen, scopediscussies en samenwerkingsproblemen. 

  

 

 

 
Dr. Projects Management BV - Gierelaar 92 4724 DC Wouw
[t] +31 165 302225 - [f] +31 165 302164 - [m] +31 6 53 296361 - [e]